Dragos Musiki Derneği

Dragos Müzik Derneği 2011 yılında kurumuştur. Derneğimiz bünyesinde İstanbul Kültürler Korosu, Türk Dünyası Müzikleri Korosu, Dünya ve Etnik Müzikler korosu, Bostancı Gönüllüleri Korosu aktif olarak mevcuttur. Bunun yanında önceki yıllarda TSM, THM , Dünya, Caz, Kadınlar, Elazığ koroları kurulmuştur. Koromuz, 27 si yurtdışı olmak üzere toplam 290 konser gerçekleştirmiştir.
Altı yıl aralıksız olarak İstanbul Kartal Belediye Başkanlığı ile  THM genç sesler yarışmasını,  bir yılda Kadıköy Belediyesi ile TSM genç sesler yarışması gerçekleştirip 70’e yakın genci THM ve TSM camiasına kazandırmıştır. İki yıl uluslararası Dragos müzik ve dans festivalini gerçekleştirmiştir.

KORO ŞEFİMİZ

SERDAR TAŞTANOĞLU
Kıbrıs kökenli anne, Kafkas kökenli bir babanın çocuğu olarak İstanbul Şişli’de doğmuştur. Eğitimci olan babasının görevi nedeni ile Malatya, Urfa, Çanakkale, Biga, İzmit, Bursa, Ankara, Bursa  olmak üzere muhtelif şehirlerde yaşayıp, eğitimini buralarda devam ettirmiştir. Lisans ve lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra tam burslu olarak Hollanda’da ikinci kez bir lisansüstü eğitimi daha tamamlamıştır. Müzik ve resim hayatı çocukluk yıllarında başlamıştır. Muhtelif koro, kurs ve hocalardan eğitim almıştır. Yurtdışında yabancı müzik gruplarının atölye çalışmalarını takip etmiş ve dünya müziklerinden etkilenerek kendine bir repertuar oluşturmuştur. Yakın akrabası olan ünlü TSM sanatçısı ve hocası rahmetli Tülin Korman’dan çok etkilenmiş ve feyz almıştır. Amatör olarak ud, ritm çalarak ve solist olarak muhtelif korolarda yer almıştır. Gerek iş gerek seyahat merakıyla 42 ülkede bulunmuştur. KKTC Girne, Almanya Hamburg, İngiltere Southampton ile Hollanda Den Helder’de yaşamıştır. Onyedi yıldır aktif müzik hayatı içinde yer almıştır.

İstanbul Kültürler Korosunu,Nikomedia tolerans Ensemble (Kocaeli) korosunu, Kadıköy Müzik gönüllüleri Bostancı dünya ve etnik müzik korosunu, Türk dünyası müzikleri korosunu çalıştırmaya devam etmektedir. İngilizce bilmektedir. T.C ve K.K.T.C vatandaşıdır.