Dragos Musiki Derneği

İstanbul Anadolu yakasının musıkide parlayan yıldızı Dragos Musıki Derneği 15 Nisan 2011 tarihinde  kurulmasına rağmen hem musıki hem güzel sanatlar hemde sosyal sorumluluk projelerinde inanılmaz başarılara imza attı.2011-2012 sezonunda 10 yurtiçi 4 yurt dışı büyük konser mini konserler etkinlikler derken tam 19 etkinlik gerçekleştirdik. 2012-2013 sezonunda 9 yurtiçi  2 yurtdışı ve muhtelif etkinliklerle toplam 17 etkinlik gerçekleştirdik.2013-2014 sezonun 2013 yılı kısmında 3 yurtiçi 1 yurtdışı olmak üzere 6 etkinlik gerçekleştirdik.

2014 Ocak Eylül peryodunda THM ve TSM sevenlerinin huzuruna kaliteli etkinliklerle çıkmaya gerekli özeni gösteriyoruz.15 Nisan 2014 de 3 yaşımızı doldurup 4. yaşımıza gireceğiz Dragos Musıki Derneği tarihinin   sonsuza kadar böylesi dolu dolu geçmesini temenni ediyoruz bu arada sizlere Derneğimiz  mantığı ve diğer yaptıklarından bahsedelim.

Derneğin ana faaliyeti  hem Türk Sanat Müziği hemde Türk Halk müziğini yaşatmak genç kuşaklara sevdirmek bu nedenle  bu iki dalda muhtelif korolar kurarak musıki alanında şöhretli sanatçıların konuk olduğu konserler  gerçekleştirdikleri gibi kanserli çocuklar vakfı (KAÇUV) yararına Yeditepe Üniversitesinin 1500 kişilik  konser salonunda büyük bir konser ile  muhtelif huzurevlerinde mini konserler icra ederek sosyal sorumluluğumuzuda   yerine getirdik. Van depreminde üyelerimiz arasında oluşturulan ekiple   acil eşya gereksimini karşılamak üzere üyelerimizin getirdiği ihtiyaç malzemelerini  deprem bölgesine yardım gönderdik ayrıca  Urfanın bir köy okuluna kütüphane kurulmasının onurunu yaşadık.

Korolarımız ile  Kıbrıs Girne Yunanistan Selanik Komotini ve İasmos (Yassıköy) Belediyelerinin davetlisi olarak konserler gerçekleştirerek barışa dostluğa elçi olduk.Sanatın diğer dallarında Yağlıboya resim ve fotoğrafçılık eğitimleri ile faaliyetlerini çeşitlendirdik ve 2 Haziran 2012 de Caddebostan Kültür Merkezinde bir hafta süren  bir resim ve fotoğraf sergisi açtık. Ağustos 2012  ayında başlayarak Kasım ayında son bulacak ödüllü bir Türk Halk Müziği yeni sesler yarışması düzenledik.Böylece kendi öz musıkilerimizin unutulmaması kuşaklara aktarılması ilkemizi bir şekilde etkin uyguladık.

2012 Ekim ayında Almanya Bad Betheim şehrinde hem TSM hemde THM Korolarımızla muhteşem konser verdik .Kasım ayında THM yeni sesler yarışması finalini gerçekleştirdik Kasım sonunda Sanatçı Ayşe TAŞın konuk olduğu Klasik TSM koromuz konserini Aralık 2012 ayında THM Konseri Sanatçı Nusret YILMAZın konuk olduğu Kadınlar Koromuz Konserini Sanatçı Alp ARSLANın konuk sanatçı olduğu NeoKlasik  Koromuz konserini gerçekleştirdik.Geldik 2013 yılına 2013 yılı oldukça yoğun ve Derneğimiz adına oldukça başarılı geçti.

15 Mart 2013 de Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde THM koromuzca gerçekleştirilen ""Ceviz oynamaya geldim Odana" isimli bir Müzikali Kartallı sevenlerimize sunduk THM de bir müzikal oldukça ilgi gördü.Sonra 22 Nisan 2013 tarihinde Maltepe Kültür Merkezi Küçükyalıda hem Klasik TSM Koromuzca bir konser gerçekleştirdik hemde Derneğimiz üyesi ağabeyimiz şair Ressam Adnan UZAL ın yaptığı yağlıboya resimlerinden oluşan bir sergi gerçekleştirdik.

ve geldik 6 Mayıs 2013 tarihine Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde Neoklasik TSM koromuzun konserini Konuk sanatçı Serap KUZEY in sahne aldığı unutulmaz bir konser gerçekleştirdik.ve 27 Mayıs 2013 de yine Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde Konuk Sanatçı Hakan AYSEVin sahne aldığı Yıldırım Gürses bestelerinden oluşan Bir TSM konseri gerçekleştirdik.

ve sıra Davet aldığımız Hopa ve Batum (GÜRCİSTAN) Konserlerine geldi önce Hopa Belediyesinin misafiri olduk ve bu güzel ilçemizde unutulmaz bir konser gerçekleştirdik konser iki bölümden oluştu birinci bölüm tsm ikinci bölüm THM olarak oldukça coşkulu ve heyecanlı olarak gerçekleşti daha sonra Gürcistana geçtik burada ikibin kişilik Opera binasında Hopa konserimizin tekrarını yaptık Acaristan Kültür Bakanlığının davetlisi olduğumuz bu ülkede 3 günlük misafirliğimizde oldukça mutlu saatler geçirdik.

Dragos musıki derneği  Londrada Türk halk müziği konseri Kıbrısta lefkoşa ve girnede TSM ve Dünya dilleri konserleri Kosovada iki kez tsm konseri Makedonyada ohri ve üsküpte konserler Romanya Bükreşte karma konser Yunanistanda selanik kozani ve dramada  dünya dilleri konserleri ile 2017 sezon sonunda 100 üzerinde yurtiçi  21 yurtdışı konseri gerçekleştirerek bir rekora imza atmıştır.

THM Ses yarışmasının bu sezon 5. gerçekleştirecek olmanın  gururunu yaşamaktadır.