MANTOLAMASIZ SICAK EVLER

Orta Anadolu’muzun tarih dolu şehri Eskişehir’in Odun pazarı semtinde doğdum. 5 yaşında ayrıldım. Annemin eve gelin geldiği 90 yıl bizim bildiğimiz, Dedemlerin yaşadığı İnönü savaşı, Çanakkale savaşında cepheye gidişleri hep bu tarihi evimizden olmuştur. Çok anılar barındırır. Sülalemizin çoğu evimizi bir başka severler. Benim salıncak kancalarım tavanda halen durur. Babamın işi sebebi ile İstanbul ‘a gelince çok küçük ayrıldım. Tabii fırsat buldukça hep gittik. Bu yüzden küçük ayrılmama rağmen çoğu anılar hafızamdadır. Babam sosyal ve ileri görüşlü biriydi. Sülalemiz dayı, amca,  enişte olarak çok severler sık sık bizde toplanılır yemekler yenir, müzik dinlenir, sonucunda Odun pazarından tepsiler ile dondurma ve meşhur met helvası gelirdi. En sevdiğim ve hep gözümün önündeki andır.  O zamanki çehre şu anda çok sirkülasyona uğramadan dokusunu korudu.  Tarihi değeri anlaşılıp Odun pazarı evleri olarak tanıtıldı.