HUZUR

İnsanlar belirli bir yaşa gelince sadece huzur ve sevgi istiyorlar. Bu yaşlara kadar edindikleri tecrübeleri kullanarak, daha fazla hayal kırıklığına uğramamak için, daha akıllıca, daha mesafeli ilişkiler kuruyorlar insanlarla! Artık fazla hırsa, kendini ille de ispat etme fikrine kapılmıyorlar! Sadece istedikleri güven, saygı ve sevgi…

Bu güvenli alanda elindeki değerlerle, hayata daha bir pozitif bakarak, yaşamlarına devam etmek istiyorlar.      Bunu size bir örnekle anlatmak istiyorum.

Bir gün deniz kenarında iken herkes gibi denizde serinlemeyi istemiştim! Ama denizin üzeri ne yazık ki deniz anaları ile kaplanmıştı. Ben sıcağa daha fazla dayanamayıp, cengâver bir şekilde suya girip, bir deniz anasını sağa, bir deniz anasını sola ve diğerlerini de diğer yanlara ittirerek, kendime güvenli bir alan oluşturup, yüzmeye başladım. Bir müddet sonra, beni mutlu, mesut görünce, diğer insanlar da suya girdiler ama benim kadar mutlu oldular mı bilmiyorum. Demek istediğim hayatta deniz anaları gibi her zaman problem ya da problemli insanlar olacak. Ama siz bir şekilde bu problemleri çözerek ya da uzak kalarak, kendinize huzurlu bir alan oluşturup, mutlu kalacaksınız!

Evet, huzur! Her şeyden önemli! Küçük hesaplar, kıskançlık, bencillik gibi negatif duygulardan arınmak ya da arınmaya çalışmak!

Bazen sizin huzurunuzu bozmaya çalışacaklar, elbette! Ama kendi tarzınızda insanlarla bir arada olmaya gayret edeceksiniz. Zaten zamanla insan sarrafı oluyorsunuz.  İngilizce şu deyimi çok severim. “She/He is not my cup of tea”

Yani o kişi benim tarzıma uymaz, onunla anlaşamam, demek! Kendi tarzınıza uymayan insanlardan uzaklaşacaksınız!

Yaş ilerledikçe her an ve günün önemi daha bir arttığı için, daha verimli bir şekilde zaman geçirmek isteyeceksiniz. Sevdiğimiz işleri yapmamız bize moral ve güven kazandıracak! Herkesin elinden gelen bir marifet mutlaka vardır. Mesela bizler Dragos Musiki Derneğinde şarkılar söyleyerek ,yurt içi ve dışında konserler vererek kültür elçiliği yapıyoruz! Böylece hem kendimiz mutlu oluyoruz hem de başkalarını mutlu ediyoruz! Ve en önemlisi de hep öğrenmeye devam ediyoruz!

Öğrenmenin sonu yok!

SEVGİLERİMLE, SAYGILARIMLA!

Suna Selma GÜLGÜDEN

10.04.2023

Öznur çetin özc

11 Nisan 2023
Suna hanım ufuk aydınlatan bu güzel yazınız için tebrik ederim. Şu cümleye bayıldım ve hemen not aldım. "she/he is not my cup of tea." Gönlünüze sağlık. Dragos musiki derneğinin kattığı değerler hep yaşasın.
Ümran özbey

13 Nisan 2023
Suna hanım bu güne kadar yaşarken hayat mücadelesinde hep yazdıklarınız yapıldı. Her geçen gün bize bahşedilmiş gün. Bunuda artık kendimizide mutlu edicek şekilde değerleyelimki çevremizede mutlu edelim